Va invitam sa petrecem un week-end de neuitat in una dintre cele mai importante stațiuni balneoclimaterice din țara- Covasna, sa ii descoperim frumusetile si sa ne bucuram de puterile tamaduitoare ale naturii inconjuratoare: ape minerale, mofete, aer curat si bogat in ioni negativi, dar si de peisajul pitoresc. In plus, ne bucuram de facilitatile Complexului Caprioara unde suntem cazati, piscina, jacuzzi, sauna, baie de aburi….
Stațiunea balneo-climaterică Băile Covasna, situată la baza Munților Vrancei, este recunoscută pentru apele sale termale și terapeutice.Acestea sunt renumite pentru proprietățile lor curative, conținând o varietate de compuși benefici, inclusiv fier, iod, brom și clor. Stațiunea este supranumită „Orașul celor 1000 de izvoare”, funcționând de aproape un secol.Dar Băile Covasna nu se remarcă nu doar prin apele sale minerale, ci și prin mofetele sale unice- emanații de gaze naturale provenind din surse vulcanice, având un conținut ridicat de bioxid de carbon, între 95 și 98%.Mofetele din zona Covasna se remarcă în Europa prin concentrația ridicată de CO2 din gazele de mofetă. Acțiunea gazului mofetic are un efect direct asupra musculaturii netede a vaselor de sânge, în special la nivelul arteriolelor, fiind considerată superioară medicamentelor vasodilatatoare periferice.
Intalnire la ora 07:15 la Benzinaria Mol, Timpuri Noi.
Poposim si la un renumit Atelier de Turta Dulce. Meșterul Szántó József provine dintr-o familie care de câțiva generații prepară turtă dulce tradițională. Bunătățiile se fac după o rețetă din 1880, cu ingrediente cât mai naturale și cu multă pasiune. Aflam secretele pregatirii acestui minunat dulce, iar, dupa explicatii, trecem si la degustat… cu siguranta veti iubi acest desert al copilariei.
Muzeul de Istorie a Breslelor din Targu Secuiesc este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Tinutul Secuiesc. Muzeul detine urmatoarele expozitii permanente: expozitia permanenta de mestesuguri si bresle (cinci sali destinate olarilor, cizmarilor, pantofarilor, tabacarilor, cojocarilor, fierarilor si lacatusilor si trei sali dedicate turtarilor, macelarilor, palarierilor, tamplarilor si croitorilor); expozitia permanenta de istorie locala (istoria orasului Targu Secuiesc incepand cu anul 1407); colectia de costume populare miniaturale confectionate de copii maghiari din Transilvania, intre anii 1970-1971); colectia pompierilor voluntari (trasurile pompieresti de epoca pot fi vizitate in cadrul unei expozitii in aer liber). Ajunsi la Complex unde vom fi cazati, ne bucuram de facilitatile spa.
Cazare si cina la Complex Caprioara in Covasna.
Dupa servirea micului dejun, ne bucuram de timp liber in statiune, acces la SPA, plimbari- inclusiv la Balta dracului– simbolul oraşului Covasna, un vulcan noroios, o erupţie permanentă de gaze – oxizi de carbon şi sulf -, care ţine în mişcare un vârtej compus din noroi de culoare galbenă şi din ape freatice, respectiv minerale. Emanaţiile carbogazoase de aici se leagă strict de procesele vulcanice care s-au petrecut în regiunea dintre Harghita şi Calima, undeva spre sfârşitul paleocenului. Mofetele emanate sunt formate din bioxid de carbon cu puritatea maximă de 98%.
Cazare si cina la Complex Caprioara in Covasna.
Mic dejun. Ne luam „La revedere” de la statiunea Covasna si plecam spre casa.
In drumul nostru vizitam orasul Brasov. Poposim in Piata Sfatului si vizitam Biserica Neagra. Biserica este una dintre cele mai reprezentative construcţii de factură gotică din ţara noastră, ridicarea ei fiind realizată în secolele XIV-XV. Este considerată cea mai mare biserică din România, fiind şi cel mai mare lăcaş de cult în stil gotic din sud-estul Europei, primind, la momentul inaugurării, titlul de „Cea mai mare biserică dintre Viena și Constantinopol”, adică de la de la domul Sf. Ştefan din Viena până la Hagia Sophia din actualul Istanbul. Edificiul măsoară 89 de metri lungime și 38 de metri lățime, dimensiunile sale considerabile permiţând participarea la slujbe pentru circa 5.000 de persoane.
Vizitam Muzeul Prima Scoala Romaneasca si mergem sa vizionam cea mai îngustă strada din Europa de Est, Strada Sforii. Mai apoi, avem timp liber pentru un pranz delicios , plimbare sau cumparaturi.
Sosim in Bucuresti si Oltenita in cursul serii.
Programul acţiunii poate fi modificat de catre conducatorul de grup în funcţie de anumite situaţii speciale.
Rezerva
Pentru moment nu exista o harta de afisat.