Intalnire cu grupul la ora 07:40 la Timpuri Noi ( langa benzinaria Mol). Plecare la ora 07:45 pe traseul:
Curtea Domneasca din Targoviste- a fost conceputa ca un complex de edificii care sa serveasca atat ca centru al administratiei tarii, cat si ca locuinta pentru domnitor si familie, dar si pentru numerosii slujitori. Aici se tineau consfatuirile divanului, sedintele de judecata importante, se scriau si se eliberau actele domniei. Monumentele din incinta Curtii Domnesti sunt Muzeul Tiparului si al Cartii Romanesti Vechi, Biserica Sf Vineri, Palatul Petru Cercel, Biserica Mare Domneasca si Turnul Chindiei.
Manastirea Stelea– ansamblu arhitectural al Manastirii Stelea are ca ultim ctitor, in 1645, pe Vasile Lupu, domnul Moldovei. Vasile Lupu va ridica monumentala manastire – o replica a Trei Ierarhilor de la lasi – pentru a consfinti impacarea sa cu domnul Munteniei, Matei Basarab. Ajunsa metoc al Bisericii Sf. Gheorghe Nou din Bucuresti, la sfarsitul secolului al XVII-lea, Stelea va fi reinnoita in vremea domnitorului Constantin Brancoveanu. In 1863, manastirea este transformata in biserica de mir si redevine manastire dupa 1990.
Manastirea Dealu– Printre monumentele de seamă ale patriei noastre, la loc de cinste se află şi biserica Mănăstirii Dealu – împreună cu întregul ansamblu arhitectural restaurat cu mai bine de cincizeci de ani în urmă. Ea îmbogăţeşte patrimoniul cultural românesc, numărându-se printre cele mai vechi ctitorii domneşti, suferind puţine modificări de-a lungul timpului, deşi nu a fost cruţată de vremurile vitrege ce au afectat Ţara Românească. Se spune că mănăstirea a fost intemeiată iniţial de către Mircea cel Bătrân, însă Radu cel Mare este cel care a ctitorit-o în anul 1500. Biserica Sf. Nicolae, singurul corp arhitectural care s-a păstrat din vechiul ansamblu, este unul din cele mai importante monumente ale evului mediu din Ţara Românească. Aici există o adevărată necropolă domnească, fiind locul unde se află capul domnitorului Mihai Viteazu.
Casa Atelier Gheorghe Petrascu – Artist reprezentativ în arta plastică românească și primul artist al țării mebru al Academiei Române, influențat în perioada începuturilor artistice de noua viziune a lui Grigorescu în ceea ce priveşte modul de prezentare al subiectelor, Gheorghe Petrașcu va lucra la Târgoviște din 1924 aproape 20 de ani, după momentul năruirii atelierului din Nicorești și după numeroasele călătorii, din care seîntorcea o serie de impresii ce fixau în lucrări bogate în culoare locurile care l-au impresionat.
Expoziția permanentă are un puternic caracter memorial încercând, în limita impusă de patrimoniul deținut, să recreeze ceva din atmosfera atelierului cu ferastra largă spre nord și vedere spre grădină și pereții încărcați de lucrări. Aici, în colecția de artă se regăsesc peisaje din diversele sale călătorii din țară (lunca Siretului, Dobrogea, Nicorești, Agapia etc) și străinătate: Egipt, Italia, Spania, Balcic.
Timp liber pentru masa in Targoviste.