Star Holidays va invita intr-o aventura de o zi, sa descoperim orasele Braila si Galati, sa ne bucuram de o plimbare pe faleza batranul fluviu Dunarea, sa ne relaxam si sa petrecem o zi frumoasa impreuna.
Intalnire cu grupul la ora 6.30 la Timpuri Noi, plecare la ora 06.45
Ajunsi in Braila facem un scurt tur pietonal in Centrul Istoric si la Biserica Greaca – Buna Vestire, ridicata la 1863 cu permisiunea domnitorului Alexandru Ioan Cuza
Ne indreptam apoi spre Galați unde dupa vizitarea a doua obiective importante din oras:
ne bucuram de o plimbare pietonala pe faleza Dunarii cu timp liber pentru pranz si activitati individuale.
Braila este primul port maritim la Dunăre, un oras cu o istorie tumultoasa, care a avut mult de suferit din cauza invaziilor, dar si din cauza stapanirii turcesti. Abia dupa razboiul de independenta de la 1877 Braila ajunge cel mai important oras al tarii , dupa Bucuresti , fiind descrisa de catre Panait Istrati ca importantul oras-port al Dunarii care la acea ora “inota” in aur iar locuitorii sai se bucurau de prosperitate.
Braila a dat umanitatii mari personalitati, de la mari artisti precum Maria Filotti, soprana Hariclea Darclée, scriitori precum Panait Istrati, Panait Cerna şi Fănuş Neagu, la cercetători şi medici precum Ana Aslan şi Mina Minovici.
Galati, cândva vizitat de familiile regale, a reprezentat unul din cele mai bogate orașe ale țării. Orasul are o istorie destul de bogata datorita faptului ca este situate pe Dunare, cea mai mare artera comercial-fluviala europeana, Canalul Dunare-Main-Rin. Viata economica a orasului s-a dezvoltat in mare parte datorita Santierului Naval, Portului Fluvial.
A fost un oraș cu o dezvoltare extraordinară, chiar dacă până în 1821 fusese ars din temelii de nu mai puțin de 3 ori de ruși, otomani și greci. După 1830 a început în esență dezvoltarea Galațiului, iar pe la jumătatea perioadei în care a avut regim porto franco (denumită epoca de aur), faima Galațiului devenise atât de mare, fiind mai cunoscut în lume decât în țară, încât oamenii important ai vremii, printre care Alexandru Ioan Cuza și Costache Negri care pregăteau unirea Principatelor Române, se gândeau serios la orasul Galați ca noua capitală a Principatelor datorită comerțului și economiei care erau în plina dezvoltare. Acest lucru nu s-a întâmplat, dar orasul a continuat sa se dezvolte. La 1900 existau în oraș nu mai puțin de 40 de fabrici, 16 consulate străine și se inaugura prima linie de tramvai din oraș.
TRANSFERURI DIN OLTENITA -TURNUL DE APA
TRANSFER DIN CHIRNOGI – BISERICA SF. NICOLAE
Pentru moment nu exista o harta de afisat.
TRANSFER DIN OLTENITA -TURNUL DE APA
TRANSFER DIN CHIRNOGI – BISERICA SF. NICOLAE