„Orice clipa poate sa fie un timp si orice suspinare poate sa fie o rugaciune. Puterea rugaciunii nu sta în cuvinte. Lui Dumnezeu Ii trebuie numai inima si Ii este de ajuns.” – Arsenie Papacioc.
Plecare de la benzinaria Mol ( Timpuri Noi ) la ora 06: pe traseul Bucuresti – Calarasi – Ostrov – Adamclisi – Bucuresti
Obiective:
Mănăstirea Dervent este cunoscută în rândul credincioşilor prin crucile de piatră, făcătoare de minuni, şi Izvorul Tămăduirii a cărui apă, se spune, vindecă bolile. De aceea, în fiecare an zeci de mii de credincioşi vin în pelerinaj la această mănăstire.
Istoria aşezământului monahal începe încă din secolul IX când aici era ridicat doar un mic schit de călugări. Acum, Derventul adăposteşte crucile de piatră, făcătoare de minuni, cum spun mărturiile adunate de călugări de la creştinii care şi-au găsit vindecarea prin rugăciune şi evlavie la aceste cruci izvorâte din pământ.
Mănăstirea mai adăposteşte şi Izvorul cu apă tămăduitoare care, la fel ca şi crucile de piatră, alină suferinţele credincioşilor care beau apă de la el. De aceea, aşezământul monahal a devenit cunoscut în întreaga ţară cu hramul Izvorul Tămăduirii, sărbătoare creştină fixată în prima zi de vineri de după Paşti.
Sub numele de Pestera Sfantului Andrei este cunoscuta manastirea dobrogeana, situata in apropierea localitatii Ion Corvin din judetul Constanta. Considerată „Bethleemul creştinismului românesc”, Peştera Sfântului Apostol Andrei este cea mai veche biserică creştină de pe teritoriul României.
Tradiţia şi unele descoperiri arheologice acreditează această peşteră ca fiind locul în care, pentru o perioadă de timp, a locuit însuşi Apostolul Andrei, ajuns pe meleagurile strămoşilor noştri geto-daci în misiunea lui de propovăduire a Evangheliei. De aceea şi poartă numele lui Andrei cel întâi chemat. În această peşteră, pentru prima oară în zona Dobrogei de astăzi, s-a săvârşit frângerea pâinii, forma primară a Sfintei Liturghii.
Despre istoria Peşterii Sfântului Apostol Andrei nu se cunosc foarte multe date. Ea a fost redescoperită, însă, în anii ʼ30 ai secolului trecut, de către avocatul Ion (Jean) Dinu, în urma unui vis.
Ne inchinam si noi la Sfantul nostru Protector si ne incarcam cu energie pozitiva.
Asezamantul monahal din Lipnita a fost intemeiat in luna noiembrie a anului 2004, fiind asezat sub ocrotirea Sfantului Ioan Botezatorul, primul dascal al Sfantului Apostol Andrei. La randul sau, Sfantul Dasie, un martir dobrogean din secolele III-IV, este si el ocrotitorul manastirii, sfintele lui Moaste fiind pastrate cu evlavie in paraclisul amenajat sub biserica cea mare.
Sosirea in Bucuresti si Oltenita la orele serii.
Programul acţiunii poate fi modificat de catre conducatorul de grup în funcţie de anumite situaţii speciale
Pentru moment nu exista o harta de afisat.
Programul acţiunii poate fi modificat de catre conducatorul de grup în funcţie de anumite situaţii speciale