Va invitam intr-o calatorie de neuitat prin capitale europene elegante si pline de sarm: Praga- Orasul de Aur, Viena- capitala valsului, Budapesta- Mireasa Dunarii si Bratislava- numita de slovaci “Perla Dunarii”. Mergem pe urmele istoriei, descoperim adevarate comori arhitecturale, ne delectam cu delicioasele preparate unguresti sau vieneze si cu vestita bere pragheza, poposim in faimoasa statiune Karlovy Vary care este o adevarata incantare ( pe vremuri, orasul era la mare concurenta cu a noastra statiune Baile Herculane ).
Intalnire la ora 06.00, la Benzinaria Mol, Timpuri Noi.
Calatorim pe traseul Pitesti-Sibiu-Oradea. Ajunsi la hotel in Oradea, timp liber pentru cina si plimbare.
Cazare la hotel in Oradea.
Mic dejun. Plecam spre Budapesta, descoperim orasul intr-un tur panoramic si admiram: Citadela, Podul Elisabeta, Catedrala Sfantul Stefan, Piata Milenara, Bulevardul Andrassy, Palatul Parlamentului, Podul cu Lanturi, Bastionul Pescarilor, Palatul Regal.
Plecam spre Viena, scurta oprire la renumitul Outlet Pandorf.
Cazare la hotel langa Viena.
Mic dejun. In cursul diminetii, ne bucuram de frumusetea si de farmecul deosebit al capitalei austriece. Tur panoramic, din autocar, de-a lungul celebrului Ring Vienez: Ministerul de Razboi, Muzeul de Arta Contemporana, Opera de Stat, Muzeul de Arte Frumoase, Muzeul National de Istorie, Palatul Imperial Hofburg -fosta resedinta de iarna a dinastiei Habsburgilor, Piata Maria Tereza, Parlamentul, Primaria, Burgtheater si Biserica Votiva. Tur pietonal in centrul istoric Piata Maria Theresa, Palatul Hofburg, Coloana Ciumei, strazile comerciale Kartnerstrasse si Graben, vizita la Catedrala Sf. Stefan.
Pornim spre Praga. Cazare la hotel si timp liber.
# Optional 1– Seara pragheza cu cina festiva, muzica si dansuri traditionale, include 3 feluri de mancare, cafea, consum nelimitat de bere, vin si bauturi racoritoare- 55 Euro/ persoana
Mic dejun. Astazi ne bucuram de orasul Praga si ii descoperim bijuteriile. Poposim la Castelul Praga, numit si Cetatea din Praga- este unul dintre cele mai impresionante monumente istorice din Europa. Este recunoscut de catre Cartea Recordurilor drept cea mai vasta incinta fortificata veche din intreaga lume, aflandu-se in Patrimoniul Mondial UNESCO. Situat deasupra râului Vltava, este un complex imens de clădiri medievale, palate, biserici și grădini, care oferă o priveliște impresionantă asupra orașului. Din cadrul complexului fac parte: Catedrala Sfântul Vitus (cel mai important punct de reper din oraș), Strada de Aur, Palatul Lobkowicz și biserica Sfântului Gheorghe. În castel a fost sediul regilor cehi, au locuit aici împărații Imperiului Roman, președinții Cehoslovaciei precum si cei ai Republicii Cehe.
Bijuteriile coroanei, o importantă moștenire națională cehă sunt păstrate aici.
Continuam turul nostru si admiram Podul Carol, Piața Primariei Vechi, celebrul Ceas astronomic cu figurine.
In continuare, timp liber in Praga sau
#Excursie Optionala 2 in Kutna Hora – 15 Euro
Kutna Hora, sit inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO, a fost un oraș minier înfloritor în Evul Mediu. Orașul a prosperat datorită mineritului de argint, care a făcut ca regiunea să fie bogată și proeminentă. Argintul din mine a fost folosit pentru a construi reperele orașului Praga, pentru a finanța Sfântul Imperiu Roman.
Orasul surprinde prin arhitectura sa superba- Catedrala Sf. Barbara, în stil gotic, cu cinci nave, Curtea Italiei cu Monetăria Regală, Casa de Piatră și alte repere gotice și renascentiste. Nu departe de Kutná Hora, în apropiere de Sedlec, avem un loc vizitat de turisti din toata lumea- o capelă, decorată altfel, cu oasele a aproximativ 40.000 de oameni, iar decorațiunile includ chiar și un candelabru din os uman.
Mic dejun. Timp liber in Praga sau
#Excursie Optionala 3 Castelul Karlstejn si Karlovy Vary, pret – 45 euro/ pers
Karlstejn este probabil cel mai remarcabil castel din Cehia si unul din simbolurile importante ale vechiului Regat Ceh. Charles IV, rege ceh si imparat roman, a fost cel care a initiat constructia acestui castel in 1348 care urma sa aiba trei niveluri. In perioada rudolfiana, intre anii 1578 si 1597, s-au facut reconstructii extinse in stilul renascentist. In 1625, Imparatul Ferdinand II a schimbat statutul castelului si l-a transformat pe acesta si domeniile sale in zestre pentru reginele Cehiei. Regina Maria Theresa a donat domeniul Institutului Femeilor Nobile. Semnificatia istorica a castelului Karlstejn a fost apreciata cum se cuvine abia spre sfarsitul secolului 18. Reconstructia castelului in stilul gotic pur a fost hotarata si initiata in anul 1887 sub ingrijirea arhitectului Josef Mocker. Unele din vechile cladiri ale castelului au fost darmate si altele noi construite. In 1910 castelul a obtinut aspectul pe care il are si in prezent si a fost deschis publicului.
Karlovy Vary, Perla Cehiei, – cea mai frumoasa si mai rafinata statiune balneara.
În secolul al XIV-lea, regele Cehiei, Carol al IV-lea călărea în munţiilor Krusne, prin pădurile din Boemia de Vest. Suita sa a descoperit câteva izvoare, care s-au dovedit a avea puteri curative. Regele însuşi a făcut o cură cu aceste ape sulfuroase, ca să îşi vindece o rană de la picior. Legenda spune că a ordonat să se construiască un oraş în jurul acestor izvoare, ca să se poată bucura toată lumea de efectele miraculoase ale apelor. Karlovy Vary şi-a păstrat faima de-a lungul timpului. În secolul al XIX-lea elita politică, ştiinţifică şi artistică a lumii venea aici la băi. Beethoven, împăratul Franz Joseph, Chopin, Mozart, Paganini, Freud şi multe alte celebrităţi ale vremii veneau să se relaxeze în oraşul din nordul Boemiei. Sunt şi foarte multe monumente care le sunt dedicate. Dar şi în zilele noastre staţiunea a rămas la fel de populară. VIP-urile contemporane merg acolo, unii chiar cu frecvenţă regulată. Cine nu vine aici pentru spa, poate să se bucure de aerul curat si de arhitectura sa impresionanta. Facem un scurt tur pietonal, dupa care, ne bucuram de timp liber pentru a savura in voie frumusetea statiunii. Sunt multe izvoare termale in folosinta si vom avea ocazia sa le gustam.
Cazare la acelasi hotel in zona Praga.
Mic dejun. Ne luam La revedere de la Praga si plecam spre Budapesta, cu scurta oprire in Bratislava, un loc care emană stil, cultură și istorie. Vizitam centrul vechi, ii admiram arhitectura si vizionam principalele obiective turistice: Biserica Albastra– un simbol al Bratislavei, Castelul Bratislava , Poarta lui Mihail care urcă până la 51 de metri, peste o încâlceală elegantă de străzi și datează chiar de la începutul secolului al XIV-lea, Catedrala Sfantul Martin. Totodata, aflam povestea celebrelor statui din bronz, ce fac din capitala Slovaciei un loc tare simpatic.
Ajungem la Budapesta unde avem timp liber pentru cina si plimbari.
Mic dejun. Plecam spre tara si ajungem in Bucuresti/ Oltenita in cursul serii, in functie de durata formalitatilor vamale si trafic.
Pentru moment nu exista o harta de afisat.