Star Holidays va invita sa calatorim impreuna in zona Apusenilor, un tinut presarat cu obiective turistice interesante, peisaje de poveste care îţi vor tăia răsuflarea.
Intalnire la ora 06.15 la benzinaria Mol ( langa statia de metrou Timpuri Noi ).
Dupa imbarcarea calatorim prin Valea Oltului spre Alba Iulia si Rosia Montana.
Vizitam Galeriile Romane Roşia Montană, locul cu cea mai veche tradiție în exploatarea metalelor prețioase din Europa. Rosia Montana era cunoscuta sub numele de Alburnus Maior. Peste 100 de kilometri de galerii realizate prin metode miniere tradiţionale se gasesc in subsolul Roşiei Montane, formând un labirint mai vechi ca istoria poporului român. Sistemul de lucrări este atât de complex încât lungimea exactă nu e cunoscută nici în prezent. Galeriile Romane sunt printre cele mai vechi exploatatii miniere din Europa in care este permis accesul vizitatorilor.Acestea însumează şapte kilometri din total şi sunt unice în lume prin lungime şi gradul de păstrare.Pentru a patrunde in mina trebuie sa coborati 157 de trepte, dupa care veti fi condusi prin galeriile inalte sau foarte joase, facute de romani cu 2000 de ani in urma, cu dalta si ciocanul, pe peretii carora se mai vad, inca, firisoare aurii. Ele strabat muntii, creând un întreg labirint ce poate fi vizitat doar într-o mica parte. In fata intrarii in galerie sunt expuse utilaje si instalatii miniere, precum si descoperiri arheologice.Ele reprezintă un punct forte al introduceri localităţii în patrimoniul UNESCO.
In cursul dupa amiezii ajungem si la pensiunea noastra din zona Albac unde ne bucuram de peisaje spectaculoase, de gazde minunate si de o cina delicioasa.
Mic Dejun. Dupa micul dejun, pornim spre Pestera Ursilor, cea mai importanta atractie turistica din Muntii Apuseni si, se pare, cea mai frumoasa pestera din tara noastra. Peștera a fost descoperită în 1975, cu ocazia unei dinamitări executate la cariera de marmură din zonă. Interiorul se distinge prin diversitatea formațiunilor de stalactite și stalagmite existente, ca și prin cantitatea impresionantă de urme și fosile ale ursului de cavernă – Ursus spelaeus – care a dispărut în urmă cu 15.000 de ani. Pe lângă acesta au mai fost descoperite și fosile de capră neagră, ibex, leu și hienă de peșteră.
Vizitam si Muzeul Etnografic “Horea si Aurel Flutur “. Muzeul este amenajat într-o gospodărie țărănească din satul natal al familiei Flutur. Casa, construită în anul 1969, a fost cumpărată de soții Flutur în 1981. Din 2005 muzeul primește avizul de funcționare. Casa, curtea, șopronul și alte anexe sunt folosite ca spațiu de expunere.
Muzeul dispune de un număr impresionant de piese: unelte, mașini și utilaje, port popular, obiecte de uz casnic, arme vechi, obiecte militare, bisericești și multe alte obiecte adunate în decursul mai multor decenii de familia Flutur.
Seara cina cu petrecere la pensiune.
Mic dejun. Ne luam “La revedere” de la minunatele noastre gazde si plecam spre casa.
Poposim in Alba Iulia si vizitam superba Cetate Alba Carolina, cea mai mare cetate construită in stil Vauban din Romania. Facem un tur al cetatii si admiram Sala Unirii, Catedrala Romano-Catolica si Catedrala Ortodoxa a Unirii – locul unde s-a infaptuit Marea Unire, dar si monumentele istorice, statui statui ridicate în cinstea unor figuri reprezentative din istoria poporului nostru. Timp liber pentru masa de pranz.
Sosim in Bucuresti in cursul serii.
Pentru moment nu exista o harta de afisat.