fbpx

SARBATORIM SFANTUL ANDREI SI 1 DECEMBRIE LA POALELE MUNTILOR PARANG

  • In perioada:
  • Durata: 3 zile
  • Tipul camerei: loc in camera dubla
  • Tipul mesei: cina inclusa
  • Tip transport:
  • Distribuie oferta:
    Print Friendly, PDF & Email
  • Rezerva


SARBATORIM SFANTUL ANDREI SI 1 DECEMBRIE

LA POALELE MUNTILOR PARANG

VIZITA LA TARGUL DE CRACIUN DE LA CRAIOVA

29 NOIEMBRIE – 1 DECEMBRIE

975 lei/persoana

*INCLUDE CINA FESTIVA

*DOAR LOC IN CAMERA DUBLA SAU TRIPLA

IMBARCARI DIN BUCURESTI SI OLTENITA

GRUP MINIM 40 DE PARTICIPANTI


Intalnire cu grupul Star Holidays la ora 06.30 la Benzinaria Mol- Timpuri Noi. Dupa imbarcare ,pornim la drum pe traseul:

BUCURESTI-PITESTI- RAMNICU VALCEA- POLOVRAGI

Ziua 1 – Vineri 29 Noiembrie

Dupa imbarcare calatorim pe autostrada Bucuresti – Pitesti catre Ramnicu Valcea. Primul obiectiv va fi:

Poposim la Muzeul Memorial Nicolae Balcescu – complet restaurat si redeschis recent spre vizitare.

Memorialul Nicolae Balcescu este un complex muzeal unde vizitatorii se întorc în timp pentru a “retrăi” clipe frumoase alături de unul dintre reprezentanţii de marcă ai generaţiei paşoptiste: Nicolae Bălcescu. În cele 11 încăperi ale conacului sunt organizate două expoziţii, una dedicată familiei – înaintaşi şi urmaşi – şi alta dedicată lui Nicolae Bălcescu. În afară de conacul construit în stil brâncovenesc cu influenţe gotice şi renaşcentiste, vizitatorii mai pot vedea si biserica de lemn din Gâltofani, monument istoric strămutat aici în 1974.

Continuam apoi catre Salina Ocnele Mari. Parcul turistic al Salinei Ocnele Mari are o biserica, un muzeu, restaurant, magazine de suveniruri, baruri, un teren de fotbal, de baschet, de tenis, masa de biliard, locuri de joaca pentru copii. In salina sunt inhalati aerosoli salini prin care se trateaza diverse afectiuni in special afectiunile respiratorii. Aerosolii sunt micro-particule aflate in suspensie intr-un mediu gazos. Aerosolii salini sunt inhalati in mod natural de catre curant pe ambele cai: nazal si pe gura. Aerosolii salini de dimensiuni cuprinse intre 0,5-0,9 microni, se depun pe caile respiratorii superioare: cavitatea bucala, cavitatile nazale, faringe. Aerosolii de dimensiuni mici, cei cu marimi intre 0,1-0,5 ajung in organele inferioare ale aparatului respirator: laringe, bronhii, bronhiole, alveole pulmonare.  Zabovim aici cateva ceasuri.

Seara cazare si cina si…de ce nu, cativa pasi de dans la Pensiunea Cheile Oltetului din Polovragi.

Ziua 2- Sambata –  30 Noiembrie ‘La multi ani, Andrei, Andreea! ‘

Servim micul dejun. Astazi descoperim indeaproape minunata ‘Oltenie de sub munte’, ne bucuram de peisajele frumoase si de spiritul sarbatoresc . Si….. pentru ca este zi libera pentru toti romanii, iar obiectivele turistice sunt in marea majoritate inchise, vom vizita

Manastirea Polovragi – Situata la intrarea in Cheile Oltetului ce despart Muntii Capatanii de Muntii Parang, dainuie aici de peste 500 de ani. Este o manastire de maici cu hramul Adormirea Maicii Domnului, monument arhitectonic din Țara Românească de secol al XVII-lea. Un loc plin de istorie si, în același timp, de prospețime. Un loc străjuit de conifere și flori, de rugăciunea maicilor și de însăși Maica Domnului, ocrotitoarea lăcașului

Orasul Targu Jiu si operele lui Brancusi. Ansamblul Monumental de la Târgu Jiu, o capodoperă a sculpturii moderne, este o destinație de neuitat pentru orice vizitator dornic să descopere o parte esențială a patrimoniului cultural românesc. Realizat între anii 1937-1938 de geniul sculpturii, Constantin Brâncuși, acest ansamblu unic este un tribut adus eroilor căzuți în Primul Război Mondial și o expresie a geniului artistic românesc.

La intoarcere, in cazul in care vremea ne permite, putem face o plimbare relaxanta in Cheile Oltetului.

Ajunsi la pensiune, ne pregatim pentru seara festiva care va incepe undeva in jurul orei 16.30

Ne bucuram de o cina copioasa compusa din fel 1 -aperitiv/ fel 2- sarmalute cum numai la Polovragi gasesti/ fel 3- friptura/ fel 4- desert, toate stropite din belsug cu vin. Petrecerea va fi intretinuta de Dj, va fi muzica pe placul nostru , voie buna si dans atat cat ne tin picioarele 🙂

Ziua 3- Duminica- 01 Decembrie ‘La multi ani, Romania’

Dupa servirea micului dejun, ne luam ‘La revedere’ de la gazdele noastre si pornim la drum.

Ne indreptam spre Craiova, acolo unde ne vom bucura de frumusetea Targului de Craciun. Ne delectam cu dulciuri, savuram preparate culinare delicioase si un pahar de ceai sau de vin fiert , facem cumparaturi de Craciun pentru cei dragi si ascultam colinde. De asemeanea, admiram centrul vechi al orasului Craiova. Alături de numeroase instituții de cultura, muzee, clădiri administrative, biserici, se găsesc si foarte multe case particulare: Palatul de Justiție, Prefectura, Banca Comerțului, ruinele Hanului Hurezi, Palatul Jean Mihail, Vorvoreanu, Palace, Hotelul si Cazinoul Minerva, Casele Glogoveanu, Nicolae Romanescu etc, Colegiile Naționale Carol I și Elena Cuza etc.

Vizitam Biserica Madona Dudu, cunoscuta mai ales sub denumirea de Catedrala Maicii Domnului, fiind una dintre cele mai mari biserici ortodoxe din Craiova. Biserica a fost construita in stil brancovenesc, cu abside pentru strane si tinda cu stalpi de piatra inflorati cu frunze, între anii 1750-1756 la iniţiativa lui Constantin Fotescu si Hagi Ion Gheorghe. Biserica a fost numita astfel dupa icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului care – spune legenda – ar fi fost gasita intr-un dud aflat pe locul unde a fost construit ulterior altarul. Biserica Madona Dudu are drept hram Adormirea Maicii Domnului iar pictura ce imbraca peretii interiori ai bisericii poarta semnatura renumitului zugrav Gheorghe Tatarescu.

Sosire in Bucuresti si Oltenita in cursul serii.

SERVICII INCLUSE:

  • Transport cu autocarul
  • Cazare la pensiunea Cheile Oltetului in Polovragi / doar loc in camera dubla sau tripla ( cazare, cina si mic dejun incluse in pret )
  • Cina festiva ( include 4 feluri de mancare: aperitiv/ sarmale/ friptura/ desert ) si petrecere cu DJ
  • Insotitor din partea agentiei

SERVICII NEINCLUSE:

  • Cheltuieli personale
  • Intrarea la obiectivele turistice

NOTA AGENTIEI:

  • Grup minim 40 de persoane
  • Avans minim la inscriere: 400 lei / persoana in termen de 7 zile de la efectuarea rezervarii, diferenta se achita cel tarziu cu 15 zile inainte de plecare.
  • NU SUNT CAMERE SINGLE DISPONIBILE
  • Locurile in autocar se distribui incepand cu a DOUA bancheta, persoanele care solicita locuri mai in fata achita supliment 75 lei/pers( doar in limita disponibilitatii)
  • Acestea sunt obiectivele propuse spre vizitare. In functie de starea meteo de la momentul respectiv aceste obiective pot fi atinse sau nu.
  • Excursia trebuie achitata integral inainte de plecare.
  • Programul acţiunii poate fi modificat de catre conducatorul de grup în funcţie de anumite situaţii speciale.

Rezerva

Pentru moment nu exista o harta de afisat.

SERVICII INCLUSE:

  • Transport cu autocarul
  • Cazare la pensiunea Cheile Oltetului in Polovragi 4*/ loc in camera dubla sau tripla ( cazare, cina si mic dejun incluse in pret )
  • Cina festiva ( include 4 feluri de mancare: aperitiv/ sarmale/ friptura/ desert ) si petrecere cu DJ
  • Insotitor din partea agentiei

SERVICII NEINCLUSE:

  • Cheltuieli personale
  • Cheltuieli cu masa de pranz
  • Intrarea la obiectivele turistice