fbpx
  • Tip transport:
  • Distribuie oferta:
    Print Friendly, PDF & Email
  • Aceasta oferta nu mai este disponibila


EXCURSIE LA TARGUL DE CRACIUN CRAIOVA

EPUIZAT !!! -Sambata 07 DECEMBRIE

LOCUIR DISPONIBILE – Duminica 22 DECEMBRIE

150 LEI/ PERSOANA

PLECARE DIN BUCURESTI SI OLTENITA


Intalnire la Benzinaria Mol, Timpuri Noi la ora 07.45

Plecam pe traseul Bucuresti-Pitesti-Craiova

VIZITAM:

Muzeul de Arta din Craiova- Construit între 1898 și 1907, în mijlocul unui oraș cuprins de febra înnoirilor de la începutul secolului XX, Palatul Mihail se detașează prin detaliile de execuție, ce au distincția unei bijuterii migălos meșteșugite. Sunt reflectate astfel pretențiile și statutul social ale unuia dintre cei mai bogați oameni ai vremii, precum și ambiția și spiritul de concurență care l-au ajutat să facă avere. Astfel că, dacă Ghe. Grigore Cantacuzino, supranumit ”Nababul”, în București și consilierul regal Vălimărescu, pe aceeași stradă, încredințaseră construcția caselor lor faimosului arhitect Albert Galleron, ce proiectase, printre alte edificii importante din Regat, Ateneul Român, Constantin Mihail, nu s-a lăsat mai prejos. A apelat la un alt nume celebru în epocă: Paul Gottereau, arhitectul Casei Regale și autorul Palatului Regal, al Palatului Fundației Universitare ”Carol I”, al Palatului CEC, ș.a. Palatul este o comoara arhitecturala, iar in zilele noastre gazduieste muzeul de arta al orasului Craiova. În prezent, patrimoniul Muzeului este constituit din peste 8000 de lucrări de artă europeană și românească. Sunt cuprinse cele mai ilustre nume ale picturii și sculpturii românești: Theodor Aman, Nicolae Grigorescu, Nicolae Tonitza, Ștefan Luchian, Gheorghe Petrașcu, Theodor Pallady, Eustațiu Stoenescu, Ion Țuculescu, Gheorge Anghel, Dimitrie Paciurea. Cele mai valoroase dintre piesele deținute de muzeu sunt șase dintre lucrările titanului artei moderne universale, Constantin Brâncuși: Vitellius, Cap de fată, Cap de băiat, Fragment de tors, Domnișoara Pogany și Sărutul.

Biserica Madona Dudu este cunoscuta mai ales sub denumirea de Catedrala Maicii Domnului, fiind una dintre cele mai mari biserici ortodoxe din Craiova. Biserica a fost construita in stil brancovenesc, cu abside pentru strane si tinda cu stalpi de piatra inflorati cu frunze, între anii 1750-1756 la iniţiativa lui Constantin Fotescu si Hagi Ion Gheorghe. Biserica a fost numita astfel dupa icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului care – spune legenda – ar fi fost gasita intr-un dud aflat pe locul unde a fost construit ulterior altarul. Biserica Madona Dudu are drept hram Adormirea Maicii Domnului iar pictura ce imbraca peretii interiori ai bisericii poarta semnatura renumitului zugrav Gheorghe Tatarescu.

Targul de Craciun Craiova, unde ne vom bucura de atmosfera de sarbatoare. Ne delectam cu dulciuri, savuram preparate culinare delicioase si un pahar de ceai sau de vin fiert , facem cumparaturi de Craciun pentru cei dragi si ascultam colinde. De asemeanea, admiram centrul vechi al orasului Craiova. Alături de numeroase instituții de cultura, muzee, clădiri administrative, biserici, se găsesc si foarte multe case particulare: Palatul de Justiție, Prefectura, Banca Comerțului, ruinele Hanului Hurezi, Palatul Jean Mihail, Vorvoreanu, Palace, Hotelul si Cazinoul Minerva, Casele Glogoveanu, Nicolae Romanescu etc, Colegiile Naționale Carol I și Elena Cuza etc.

Toate aceste clădiri vechi se îmbină armonios cu stilul modern al altora construite în ultimul secol.

SERVICII INCLUSE:

  • Transport cu autocarul
  • Insotitor din partea agentiei

SERVICII NEINCLUSE:

  • Intrarea la obiective
  • Cheltuieli personale

NOTA :

  • Numar minim de participanti 40 persoane
  • Locurile in autocar se distribuie incepand cu a doua bancheta

 

Pentru moment nu exista o harta de afisat.

SERVICII INCLUSE:

  • Transport cu autocarul
  • Insotitor din partea agentiei

SERVICII NEINCLUSE:

  • Intrarea la obiective
  • Cheltuieli personale

NOTA :

  • Numar minim de participanti 40 persoane
  • Locurile in autocar se distribuie incepand cu a doua bancheta