In luna Decembrie descoperim impreuna magia Craciunului la targurile de Craciun din marile orase ale Romaniei: Sibiu, Timisoara, Oradea, pe care le vom gasi imbracate in haine de sarbatoare. Ne bucuram de colinde, luminite multicolore, de minunatele si delicioasele preparate culinare sau de aromele imbietoare ale vinului fiert cu scortisoara. O calatorie minunata pe care va sfatuim sa nu o ratati…..
Intalnire cu grupul la ora 06.00 la Timpuri Noi ( benzinaria Mol ).
Pornim la drum, iar prima oprire este in orasul Sibiu unde vom avea timp liber pentru plimbari individuale, servirea mesei si vizita la Targul de Craciun . Ne bucuram de atmosfera de sarbatoare, facem cumparaturi de Craciun pentru cei dragi si ascultam colinde.
Plecam spre Timisoara. Odata ajunsi, ne cazam si pornim spre Targul de Craciun de aici. Vizitam Catedrala Ortodoxa Mitropolitana, una dintre cele mai de pret cladiri ale orasului si unul dintre cele mai izbutite monumente arhitecturale din tara noastra. Situata in centrul orasului, la incrucisarea celor mai importante artere de circulatie, catedrala inchinata Sfintilor Trei Ierarhi impresioneaza prin dimensiunile ei insemnate, prin specificul arhitectural si prin invelisul de tigla smaltuita, care straluceste minunat in lumina soarelui. In continuare, intram in atmosfera de sarbatoare a Craciunului, ne bucuram de spectacolul de lumini, savuram preparate traditionale si admiram frumusetea acestui minunat oras.
Cazare la hotel in Timisoara.
Dupa servirea micului dejun, poposim in Bastionul Maria Theresia – o bijuterie arhitecturală și un punct de reper istoric remarcabil. Construit în secolul al XVIII-lea și purtând numele împărătesei Maria Theresia, bastionul impresionează prin arhitectura sa barocă bine conservată.
In continuare, vizitam Piata Unirii – este cea mai veche piaţă din Timişoara şi este numită astfel în cinstea trupelor române care au intrat în Timişoara la 3 august 1919 şi au instaurat administraţia românească, definitivând astfel unirea Banatului cu România. Această dată a devenit şi ziua oficială a oraşului. Iniţial s-a numit Piaţa Losonczy după numele comitelul Stefan Losonczy, ucis de turci la 1552 (când cetatea a fost cucerită de turci). Configuraţia actuală a pieţei s-a conturat după 1717, când armatele austriece au cucerit cetatea din mâna turcilor. Pentru mult timp a servit drept piaţă comercială. Din punct de vedere al arhitecturii, piaţa este un excelent exemplu de stil baroc. Dominantă este clădirea Domului romano-catolic, care datează încă din 1736. Din acest motiv i se mai zice şi „Piaţa Domului”. În centrul ei se găseşte Monumentul Sfintei Treimi. Alte clădiri semnificative sunt Palatul baroc (care adăposteşte Muzeul de Artă), ansamblul de clădiri ale episcopiei sârbeşti: sediul episcopiei, biserica episcopală sârbă şi palatul comunităţii sârbeşti.
Plecam spre Oradea– a fost dintotdeauna una din cele mai prospere orașe ale României și unul dintre cele mai semnificative centre economice, în mare parte datorită proximității față de frontiera cu Ungaria, devenind astfel o poartă înspre Occident. Oradea, capitala Art Nouveau a României, este pur și simplu o bijuterie arhitecturală. Vom remarca acest lucru admirând clădirile impozante, care au devenit simbol al orașului și acordând atenție detaliilor ce păstrează urmele istoriei. Descoperim Piata Unirii, Sinagoga Neologa Zion (a 3-a sinagoga ca marime din Europa), Bazilica Romano-Catolica-cel mai mare monument baroc din țară, Palatul Vulturul Negru, Biserica cu Luna (unica in Europa). Desigur, in continuare ne bucuram de Targul de Craciun din acest frumos oras. Revenim in Timisoara in cursul serii.
Cazare la acelasi hotel in Timisoara.
Mic dejun. Plecam spre casa. Sosire seara in functie de vreme si trafic.
Pentru moment nu exista o harta de afisat.