preluare din Oltenita 40 Lei/ persoana
Anul acesta sarbatorim Ziua Femeii in tinuturile binecuvantate ale Bucovinei!!!
Descoperim frumusetea de poveste a zonei, vizitam obiective bine alese si dam o petrecere de pomina cu cina festiva, dansatori- dansuri traditionale, muzica si multa voie buna. Distractia va fi pe cinste, asa ca…nu lipsiti!
Intalnire cu grupul la ora 06.00 la Timpuri Noi ( benzinaria Mol ).
Pornim la drum, iar prima vizita va fi la Casa Memoriala George Bacovia din Bacau – este casa in care parintii sai s-au mutat in primavara anului 1906. In aceasta cladire, ce dateaza din ultimul deceniu al secolului XIX, sunt pastrate numeroase obiecte de uz personal si piese de mobilier ce au aparținut poetului. In cele cinci incaperi destinate vizitarii sunt expuse manuscrise originale, documente si piese de patrimoniu. Casa a fost deschisă publicului la 1 octombrie 1971 și este declarata monument istoric.
Poposim la Manastirea Agapia -a doua cea mai populată mânăstire de maici din România, după Mânăstirea Văratec. Construcția a fost realizată între 1641-1643, având o arhitectură unică, neîncadrabilă într-un stil anume. Frescele pictate de Nicolae Grigorescu în perioada 1858-1861 oferă un plus de valoare acestui așezământ. Mânăstirea Agapia a fost ctitorită de hatmanul Gavriil Coci, fratele domnitorului Vasile Lupu (1634-1653), inițial cu hramul Sfinții Voievozi Mihail și Gavriil.
Cazare si cina la Hotel Aldi in Gura Humorului.
Mic dejun. Astazi descoperim Cetatea de Scaun a Sucevei- cea mai mare din spațiul extracarpatic, construită în perioada de glorie a Moldovei medievale, a intrat în istorie ca fiind necucerită vreodată. Deși construită în perioada domnitorului Petru I Mușat, Cetatea Suceava este pomenită în legătură cu numele lui Ștefan cel Mare, în perioada îndelungatei domnii a acestuia fiindu-i construite cele mai importante fortificații. Cetatea de Scaun a Sucevei păstra și tezaurul Moldovei, jefuit de Soliman I Magnificul în 1538.
Muzeul Satului Bucovinean– muzeu în aer liber, care pune în valoare patrimoniul cultural-arhitectonic de factură populară din Bucovina. Înființat în anii ’70, muzeul a cunoscut dezvoltarea și extinderea majoră începând cu anii ’90, iar în prezent dispune de un număr de peste 30 de obiective: case tradiționale din lemn, anexe gospodărești, instalații tehnice populare, ateliere meșteșugărești, construcții comunitare.
Manastirea Voronet– supranumită „Capela Sixtină a Estului” pentru fresca „Judecăţii de Apoi” care a fost pictată cu celebrul pigment „Albastru de Voroneţ”. Inca de pe timpul domniei lui Stefan cel Mare, dar mai ales după 1488, manastirea devine un important centru de credinta si cultura din Moldova medievala.
Dupa servirea micului dejun, ne luam ”La revedere” de la gazdele noastre cu promisiunea ca vom reveni. Facem un scurt popas la Manastirea Camarzani – „se spune că atunci când un pelerin ajunge la manastire ingerul pazitor ii numara pasii. Pentru ca in acest loc minunat din Bucovina, mult prea incarcat de sfintenie si de duh sfant, sfintii coboara din icoane si oamenii primesc aripi ingeresti. Asa, ca intr-o poveste tainica, ce poate fi traita doar de cel care-si deschide ochii inimii”.
Casa Calistrat Hogaș este situată in Piatra Neamt, pe stada ce-i poartă numele. Muzeul amenajat cu pietate și cu multă grijă păstrează manuscrise ale scriitorilor, parte din corespondența sa, ediții ale operelor sale.Construcția este modestă, cu patru încăperi, fiind străjuită de un bust executat de sculptorul C. Aciobăniței.
Sobrietatea mobilierului și a interiorului ne dezvăluie un om modest, de la care se păstrează pălăria, pelerina, traista, amnarul și cremenea. Despre el, Tudor Vianu spunea că este Creangă trecut prin cultură, un clasicist, un academizat. Prin activitatea sa didactică și literară, s-a impus în spiritualitatea locală, rămânând un îndrăgit autor de călătorii.
Sosire in Bucuresti/ Oltenita in cursul serii.
Grup minim 40 de persoane
PLATA SI CU CARD DE VACANTA
Avans minim la inscriere: 400 lei / persoana in termen de 7 zile de la efectuarea rezervarii, diferenta se achita cel tarziu cu 15 zile inainte de plecare.
Locurile in autocar se distribui incepand cu a DOUA bancheta
Acestea sunt obiectivele propuse spre vizitare. In functie de starea meteo de la momentul resptectiv aceste obiective pot fi atinse sau nu.
Excursia trebuie achitata integral inainte de plecare.
Programul acţiunii poate fi modificat de catre conducatorul de grup în funcţie de anumite situaţii speciale.
RezervaPentru moment nu exista o harta de afisat.