fbpx

CIRCUIT BUCOVINA – MARAMURES 6 ZILE

  • Durata: 6 zile
  • Tipul camerei: loc in camera dubla sau tripla
  • Tipul mesei: demipensiune
  • Tip transport:
  • Distribuie oferta:
    Print Friendly, PDF & Email
  • Aceasta oferta nu mai este disponibila


BUCOVINA SI MARAMURES

CIRCUIT AUTOCAR / 6 zile

28 IULIE – 02 AUGUST


 

Intalnire la ora 06.00 la punctul de intalnire StarHolidays de la Timpuri Noi, plecare la ora 06.15

Ziua 1: Miercuri – BUCURESTI- CHEILE BICAZULUI – GURA HUMORULUI ~ 530 KM

Imbarcati in autocarul StarBus vom pleca intr-unul din cele mai interesante circuite turistice cu obiective si peisaje fabuloase din Romania.

Trecem pe langa Brasov, Miercurea Ciuc si ne indreptam spre Lacul Rosu catre Cheile Bicazului.

Cu o lungime de 8 km, intre Lacul Rosu si localitatea Bicaz-Chei, Cheile Bicazului situate in nord-estul tarii, in Muntii Hasmas, sunt considerate unele dintre cele mai frumoase chei cu acces turistic din Romania care ofera o priveliste deosebita, pitoreasca. Formate de apele raului Bicaz, cheile sunt traversate de DN12C si fac legatura dintre doua zone istorice ale României: Transilvania si Moldova. Stanci verticale si de inaltimi apasatoare, parauri de munte, cascade mai mari si mai mici si pesteri alcatuiesc curiozitatile Cheilor. Scurt popas pentru poze. Continuam apoi catre Gura Humorului.

Cazare si cina la pensiune in Voronet.

Ziua 2: Joi –  PUTNA- SUCEVITA – MOLDOVITA

Servim micul dejun dupa care pornim sa vizitam trei dintre cele mai frumoase manastiri din Bucovina.

Manastirea Putna – unul din cele mai importante centre culturale, religioase și artistice romanești,  supranumita „Ierusalimul Neamului Romanesc” de catre Mihai Eminescu. Manastirea este cea mai importanta ctitorie a lui Ştefan cel Mare si a fost concepută pentru a servi ca necropolă domnească pentru marele voievod şi familia sa. Aici sunt înmormântaţi Marele Voievod, Maria Voichiţa – ultima soţie a domintorului, Maria de Mangop – a doua soţie a domintorului, Bogdan cel Orb – fiul domintorului şi alţi urmaşi ai săi până la Petru Rareş. Turnul Tezaurului este singura clădire a mănăstirii care a rămas neschimbată încă din timpul domniei lui Ştefan cel Mare. Aici erau ascunse în urmă cu cinci veacuri obiectele valoroase ale mănăstirii. În interiorul Mănăstirii Putna se mai află Turnul Clopotniţei şi Turnul lui Eminescu, nume date clădirii în care, în anul 1871, cel mai mare poet român a înnoptat mai multe nopţi.

Manastirea Sucevita– este ctitoria familiilor Movilestilor, mari boieri, carturari si domnitori ai Moldovei si tarii Romanesti in sec. XVI-XVII. Construita in stilul arhitecturii moldovenesti, Manastirea Sucevita este o imbinare de elemente de arta bizantina si gotica, la care se adauga elemente de arhitectura ale vechilor biserici de lemn din Moldova. Edificiul de mari proportii pastreaza planul si stilul statornicit in epoca lui Stefan cel Mare, cu pridvorul inchis. Nota aparte fac celelalte doua mici pridvoare deschise plasate mai tarziu pe laturile de sud si de nord, care sunt muntenesti. Pictura manastirii Sucevita este “Testamentul artei clasice moldovenesti”, dupa spusele cercetatorului francez, Paul Henry.

Manastirea Moldovita-Prin grija Domnitorului Petru Rares in anul 1532 a fost ridicata Manastirea Moldovita. O casa domneasca, chilii, 4 turnuri de aparare si biserica alcatuiesc vestitul ansamblu. Aparata de ziduri puternice cu o inaltime ce depaseste 6 metri, manastirea a capatat in timp un usor aspect de fortareata, dar acest lucru nu rapeste din farmecul cu care este inzestrata. Moldovita se individualizeaza prin cateva elemente de ordonanta iconografica, prin stilul picturii si prin tonalitatea cromatica dominanta rosu-brun. In manastire se afla şi un muzeu in care se gasesc diferite piese de mobilier precum un tron domnesc de-al lui Petru Rares, un epitaf brodat, stampila manastirii, broderii sau icoane.

Cazare si cina la aceeasi pensiune in Voronet.

Ziua 3 : Vineri – VORONET- PASUL PRISLOP – CASCADA CAILOR –VADU IZEI

Mic dejun. Lasam in urma Bucovina si ne indreptam catre Maramures. Traversam cele doua zone turistice prin cea mai inalta trecatoare din Carpatii Orientali – Pasul Prislop. Un drum de 50 de kilometri lungime ce ne incanta cu un peisaj natural mirific, de un verde crud, traversat pe alocuri de izvoare reci si colorat de albastrul pur al cerului. Strabatut de doi versanti si inconjurat de numeroase masive montane, Muntii Maramuresului, Muntii Rodnei, Tibles si Lapusului – Pasul Prislop ofera unul dintre cele mai uimitoare peisaje naturale din tara.

Ne oprim la Borsa de unde urcam cu telescaunul pana in varful partiei apoi coboram pana la Cascada Cailor, prin padure, intr-un peisaj de basm, mangaiati de aerul curat al zonei. Traseul, chiar daca nu este unul foarte ușor, este totusi accesibil, iar efortul depus este rasplatit de privelistea spectaculoasa a celei mai mari caderi de apa din Romania. Continuam apoi cu o vizita la Muzeul Tarancii Maramureșene din Dragomirești. Vom vedea o casa traditionala și vom vedea cum isi desfasurau traiul locuitorii de aici nu cu multa vreme in urma. Impresionanta poarta de lemn a muzeului este un prilej deosebit de a va povesti ghidul semnificatia elementelor sculptate, fiecare semn fiind un simbol legat de viata, religia sau credintele maramuresenilor.

Cazare si cina la pensiune in Vadu Izei.

Ziua 4 : Sambata – MOCANITA – SAPANTA

Mic dejun. Azi va propunem o plimbare pe Valea Vaserului cu trenul de legenda Mocanita.  Punctul de plecare in excursie este oraşul Viseu de Sus, iar inainte de a ajunge in statia Paltin, punctul terminus al plimbarii, vom trece si pe sub o poarta maramureseana. Calatoria dus intors va dura aproximativ sase ore. Ne indreptam apoi spre Sapanta unde vizitam Cimitirul Vesel de la Sapanta si cea mai inalta biserica din lemn din Europa Sapanta Peri.

Cazare si cina cu foc de tabara la pensiune in Vadu Izei.

Ziua 5 : Duminica LA MANASTIREA BARSANA

Mic dejun. Participam la slujba de la Manastirea Barsana – un lacas de cult cu hramul celor 12 Apostoli,  apartinand de Episcopia Ortodoxa a Maramuresului și Satmarului. Lacasul este incarcat de smerenie și rugaciune, dar si un monument de arta populara, tipica Maramuresului, un echilibru intre credinta si arta. Bisericile de lemn tipice maramuresene completează tabloul acestui loc de liniste si rugaciune.  (Optional) Pentru pranz va invitam sa ne bucuram de aer curat si frumusetea locala intr-o zona special amenajata unde vom servi pastrav prajit pe disc cu mamaliguta si mujdei de usturoi. Dupa amiaza timp liber pentru odihna.

Cazare si Cina la pensiune in Vadu Izei

Ziua 6 : Luni – VADU IZEI – BUCURESTI  ~ 675 KM

Dupa servirea micului dejun ne luam „la revedere“ de la gazdele noastre din maramures, ne imbarcam in autocar si vom calatori prin pasul Gutai spre Baia Mare. Ne oprim pentru o scurta vizita la Manastirea Dumbrava, un colt de rai unde se ingemaneaza rugaciunea cu munca. Aici in mod pilduitor slujirea lui Dumnezeu este intregita de slujirea semenilor, mai ales a celor aflati in dificultate. Manastirea este construita pe terenul donat de locuitorii satului Dumbrava ce se afla situate la limita dintre judetele Alba si Cluj intre localitatile Unirea si Turda. Continuam apoi pe autostrada Transilvania spre Sibiu si pe Valea Oltului cu o scurta oprire la Manastirea Cozia.

Sosirea in Bucuresti estimata seara in functie de conditiile de trafic.

 

SERVICII INCLUSE:

  • Transport autocar
  • 2 nopti Cazare la pensiune in Voronet / demipensiune
  • 3 nopti cazare la pensiune in Vadu Izei / demipensiune
  • Ghid / Insotitor din partea agentiei

SERVICII NEINCLUSE:

  • Pranz la pastravarie
  • Plimbarea cu Mocanita :

Tarif Adulti 75 RON / Pensionari 62 RON / Copii 6-16 ani 49 RON

NOTA:

Locurile in autocar se distribui incepand cu a DOUA bancheta in ordinea achitarii avansului sau integral a pachetului turistic.
Reducere pentru copiii până în 10 ani 250 lei/ copiii peste 10 ani plătesc tarif întreg
Avans minim 350 RON/pers
Acestea sunt obiectivele propuse spre vizitare. In functie de starea meteo de la momentul resptectiv aceste obiective pot fi atinse sau nu.
Pachetul turistic trebuie achitata integral cu cel putin 7 zile inainte de plecare

Programul acţiunii poate fi modificat de catre conducatorul de grup în funcţie de anumite situaţii speciale

66 / 100

Pentru moment nu exista o harta de afisat.

SERVICII INCLUSE:

  • Transport autocar
  • 2 nopti Cazare la pensiune in Voronet / regim demipensiune
  • 3 nopti cazare la pensiune in Vadu Izei / regim demipensiune
  • Ghid / Insotitor din partea agentiei

SERVICII NEINCLUSE:

  • Pranz la pastravarie
  • Plimbarea cu Mocanita :

Tarif Adulti 75 RON / Pensionari 62 RON / Copii 6-16 ani 49 RON

NOTA:

Locurile in autocar se distribui incepand cu a DOUA bancheta in ordinea achitarii avansului sau integral a pachetului turistic.
Reducere pentru copiii până în 10 ani 300 lei/ copiii peste 10 ani plătesc tarif întreg
Avans minim 350 RON/pers
Acestea sunt obiectivele propuse spre vizitare. In functie de starea meteo de la momentul resptectiv aceste obiective pot fi atinse sau nu.
Excursia trebuie achitata integral inainte de plecare

Programul acţiunii poate fi modificat de catre conducatorul de grup în funcţie de anumite situaţii speciale