Intalnire la ora 06.30 la baza Dealului Patriarhiei.
Plecare pe traseul de mai sus (prin Valea Jiului)
Vizitam:
Mănăstirea Polovragi, cu hramul Adormirii Maicii Domnului, este aşezată în Depresiunea Polovragilor din nord-estul judeţului Gorj, la intrarea în Cheile Olteţului ce despart Munţii Parângului şi Munţii Căpăţânii, în apropiere aflându-se şi Peştera Polovragi. Biserica datează din 1505 şi este ridicată din temelie de doi fraţi boieri olteni, Radu Comisul şi Petru Spătaru, în timpul domnitorului Radu cel Mare.
Supranumită „Mireasa din defileu”, datorită faţadei sale de un alb puternic, Mănăstirea Lainici se află în Defileul Jiului, la jumătatea drumului dintre Târgu Jiu şi Petroşani. Lăcaşul de cult este considerat liantul credincioşilor din Oltenia cu cei din Ardeal, datorită aşezării sale geografice. Biserica veche, ctitorită de câţiva boieri, ar fi fost ridicată pe locul unui schit construit de Sfântul Nicodim. Aici se afla moastele Sf. Irodion, icoana facatoare de Minuni a Maicii Domnului Grabnic Ajutatoare si mormantul Pr. Adrian Fageteanu.
Manastirea Prislop
Mănăstirea Prislop, un lăcaş de cult construit în cea de-a doua jumătate a secolului al XIV-lea de către Sfântul Nicodim, a devenit cunoscută datorită faptului că aici este locul unde a trăit şi unde îşi doarme somnul de veci, după voia sa, un duhovnic foarte iubit de români, parintele Arsenie Boca.
Ne inchinam la mormantul Parintelui Arsenie Boca.
Cazare la pensiune in Hateg.
Dupa servirea micului dejun, pornim catre Sibiu si vom petrece cateva ceasuri in Piata Mare din Sibiu.
Sosire seara in Bucuresti in functie de trafic.
Obiectivele Turistice , se vor vizita in limita timpului disponibil.
Programul acţiunii poate fi modificat de catre conducatorul de grup în funcţie de anumite situaţii speciale
Obiectivele Turistice , se vor vizita in limita timpului disponibil.
Programul acţiunii poate fi modificat de catre conducatorul de grup în funcţie de anumite situaţii speciale