Va invitam sa descoperim impreuna una dintre cele mai frumoase zone ale tarii, sa admiram peisaje de poveste in Cheile Bicazului, la Lacul Rosu si sa ne bucuram de aer curat la Salina Targu Ocna.
Intalnire la ora 06.15 la Timpuri Noi ( Benzinaria Mol ), plecam la ora 06.30
Primul nostru obiectiv este Biserica Fortificata Harman. Situată la zece kilometri de municipiul Brașov într-una dintre cele mai frumoase zone ale Țării Bârsei, cetatea din Harman – „Muntele mierii” trebuie să se regăsească pe itinerariul oricărui turist în Transilvania. Construită în urmă cu aproape 800 de ani, cetatea este una dintre cele mai bine păstrate monumente de acest fel din Transilvania. Asediată şi incendiată de-alungul vremurilor, Cetatea ţărănească Hărman nu s-a lăsat cucerită niciodată.
Continuam catre Gheorgheni cu oprire la Manastirea Izvorul Muresului. Sfânta Mănăstire cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din Izvoru Mureşului este aşezată la poalele Hăşmaşului Mare, între cei doi fraţi de cruce Mureşul şi Oltul, pe DN 12 între Miercurea Ciuc şi Gheorgheni.
Pornim apoi spre Cheile Bicazului si Lacul Rosu si admiram peisaje naturale de poveste. Cheile Bicazului, cu impunătorii pereți de stâncă, au fost create de pârâul Bicaz, pe parcursul a milioane de ani, care, prin eroziune, și-a săpat albia în rocile jurasice şi cretacice. Trecând prin Cheile Bicazului, ni se dezvăluie un peisaj superb, avansând de-a lungul râului, unde strâmtoarea devine din ce în ce mai îngustă și ajunge la locurile denumite „Poarta Iadului” şi „Gâtul Iadului”. Lacul Roşu este unul dintre cele mai pitoreşti şi mai sălbatice lacuri din România. Particularitatea şi farmecul lacului sunt date de suprafaţa apei cu nuanţă verzuie, care este împânzită cu cioturi de pin, acestea fiind rămăşiţele pădurii care a fost inundată odată cu formarea lacului, şi de Suhardul Mic, care se înalţă la nord cu vârful cel mai înalt de 1344,5 m. urmam apoi drumul catre Piatra Neamt
Cazare si cina la hotel Oscar langa Piatra Neamt
După ce servim micul dejun, ne indreptam catre Salina Targu Ocna – situată in masivul de sare Vâlcele-Slatinele, la 240 m adâncime si reprezintă, prin microclimatul de salină, un important factor natural de cură utilizat în terapia afecţiunilor respiratorii. Programul de activitati la Salina Targu Ocna include: plimbari, odihna, alergari, gimnastica medicala generala si respratorie, jocuri sportive si distractive etc. Puteti beneficia de terenuri de sport, biliard si spatii de joaca etc. De asemenea, puteti vizita Muzeul Sarii si diferite expozitii de pictura si sculptura, sala de spectacole si conferinte „Florin Piersic”, lacul sarat si cascada. Intr-una din galeriile salinei se afla Biserica „Sfanta Varvara, ocrotitoarea minerilor”. Aceasta este singura biserica din Europa realizata integral din sare si amplasata la adancimea de 200 m. Petrecem aici cateva ore, dupa care, plecam spre Bucuresti.
Sosire in Bucuresti in cursul serii.
Pentru moment nu exista o harta de afisat.
SERVICII INCLUSE:
SERVICII NEINCLUSE:
NOTA: