Intalnire cu grupul Star Holidays la Timpuri Noi ( benzinaria Mol ) la ora 06:15, plecarea la ora 06:30.
Plecare pe traseul: București – Bârlad – Albița – Chișinău
După îmbarcarea in autocar calatorim pe traseul de mai sus catre granita cu Republica Moldova- Albita. După efectuarea formalităților vamale vizitam primul nostru obiectiv situat in raionul Ialoveni, pe o colină împădurită, înconjurată de vii şi livezi, în preajma râuleţului Suruci. : Manastirea SFANTU GHEORGHE Suruceni – este o oază a credinței strămoșești atestată documentar în anul 1785. Loc de rugăciune, reculegere, pomenire, bună-rânduială şi viață monahală, Sfânta Mănăstire Suruceni este un perimetru în care îţi propui să revii, pentru a descoperi noi şi noi aspecte ale felului în care creştinismul se trăieşte şi se gândeşte. În mănăstire se păstrează cu sfințenie și o raclă cu 55 părticele din moaştele Sfinţilor și o părticică de lemn din Crucea pe care a fost răstignit Iisus Hristos. Aici se află si două icoane vestite: Mântuitorul binecuvântând cu Evanghelia şi Maica Domnului cu Pruncul “de la Suruceni”.
Continuam apoi catre Chișinău și vom descoperi orasul capitala in cadrul unui tur panoramic din autocar.
Cazare la Hotel JUMBO 4*
Mic dejun. Deplasare catre Milestii Mici, unde vom vizita cea mai mare crama subterana din Moldova. Galeriile Subterane Milestii Mici – reprezinta un complex unic de crame subterane, unde in adancul intunericului si calcarului sunt produse si stocate cele mai bune vinuri Milestii Mici. Dupa vizita la crame continuam cu vizita la Complexul istorico – arhitectural Manuc Bey. Acesta se află în sectorul de vest al orașului Hîncești si reprezintă doar o mica parte din fosta mosie, avand suprafata de circa 10 ha, procurata de controversata personalitate istorică de origine armeană Manuc-Emanuel Mârzaian cu 300 mii de lei de la Ioniță Iamandi în aprilie 1816.
Seara cazare la același hotel.
Mic dejun. Na imbarcam in autocar pentru o noua zi unde vom descoperi impreuna orasul Chisinau si imprejurimile lui.
Prima popas va fi la magazinul fabricii de dulciuri Bucuria. Deja de şapte decenii cartea de vizită a Moldovei este marca comercială „Bucuria”, cea mai mare întreprindere specializată în producerea tuturor tipurilor de produse de cofetărie și a ciocolatei.
Continuam apoi catre Cramele Chateau Cojusna, unde vom vizita cramele si vom face o degustare AUTENTICA cu 4 feluri de vin.
Dupa amiaza ne intoarcem catre Chisinau si face un scurt tur pietonal in centrul orasului:
Tur de oraș pietonal la Catedrala „ Sobor” Nașterea Maicii Domnului, Biserica Schimbarea la Fata, Parcul Stefan Cel Mare și Sfânt și Aleea Scriitorilor Moldoveni de pe cele două maluri ale Prutului.
Servim micul dejun. Ne pregătim de întoarcerea catre casa. Facem un scurt popas la Manastirea Capriana – una dintre cele mai vechi așezăminte monahale din Republica Moldova, fiind întemeiată în anul 1429. Este așezată într-o zonă pitorească, la 40 de kilometri de Chișinău. Mănăstirea a fost folosită mult timp drept reședintă de către mitropolitului Moldovei, iar printre domnitorii care au ctitorit-o se numără și domnitorul Ștefan cel Mare.
Ne indreptam apoi spre vama si ajungem la Bucuresti undeva in cursul serii.
-Cramele Milestii Mici aproximativ 450 lei moldovenesti ( aprox 120 RON)
-Complexul Manuc Bay 100 lei moldovenesti (aprox 25 RON)
-vizita crama Chateau Cojusna 500 lei moldovenesti
Acte necesare de calatorie : Carte de identitate valabila sau pasaport valabil minim 3 luni
-Cramele Milestii Mici aproximativ 450 lei moldovenesti ( aprox 120 RON)
-Complexul Manuc Bay 100 lei moldovenesti (aprox 25 RON)
-vizita crama Chateau Cojusna 500 lei moldovenesti
Acte necesare de calatorie : Carte de identitate valabila sau pasaport valabil minim 3 luni