Plecari din Bucuresti si Oltenita
Va invitam sa petrecem impreuna Sfintele Sarbatori de Paste, intr-un loc de suflet…Pensiunea Steaua Ariesului din inima muntilor Apuseni. Ne bucuram de peisaje idilice, de atmosfera relaxanta, calda si prietenoasa de la pensiune, savuram bucate traditionale delicioase cum numai aici gasim….desigur, muzica, dansul si voia buna nu vor lipsi din program 🙂
Intalnirea cu grupul la ora 06.30 la Benzinaria Mol ( Timpuri Noi , vis a vis de Profi )
Dupa imbarcarea calatorim prin Valea Oltului, oprire in Sibiu pentru scurta vizita si servirea mesei de pranz. In cazul in care este deschis ( fiind zi libera la nivel national ), doritorii pot vizita Muzeul Național Brukenthal– o instituție de prestigiu european, iar dintre lăcașurile de cultură din țară, unul dintre cele mai importante. Colecțiile sale au fost constituite de către baronul Samuel von Brukenthal (1721 – 1803), guvernator al Transilvaniei în perioada 1777 – 1787, putând fi deja vizitate în 1790, cu trei ani înaintea deschiderii Muzeului Louvre. Deschiderea oficială a muzeului a avut loc în anul 1817. Este cel mai vechi muzeu din țară. Muzeului i s-au adăugat și colecțiile Muzeului Societății Carpatine. În anul 1950 acestor colecții li se adaugă cele 497 lucrări de artă românească ale Muzeului Astra.
In cursul dupa amiezii ajungem si la pensiunea noastra din zona Albac unde ne bucuram de peisaje spectaculoase, de gazde minunate si de o cina delicioasa cu muzica, dans si voie buna.
Mic dejun matinal sau intarziat, dupa bunul plac al turistilor .
In jurul orei 11:00, pornim sa descoperim frumusetile Muntilor Apuseni. Mergem la Pestera Poarta lui Ionele ( cu autocarul, dupa care se merge pe jos aproximativ 1km ). Peștera atrage atenția prin portalul impresionant de 12 metri înălțime, este o pestera foarte bine amenajată și iluminată, dotata cu scari si podete de metal , astfel incat oricine poate cu usurinta sa o viziteze. Pestera se afla la o altitudine de 810 metri si are o lungime de 131 metri.. Este o peșteră protejată, fiind adăpostul a mai multor specii de lilieci. In cazul in care Pestera este inchisa ( vom afla inainte de plecarea in Circuit ), schimbam traseul si mergem la Cascada Pişoaia. Cunoscută şi sub numele de Cascada Miresii, este rezervaţie peisagistică şi se întinde pe o suprafaţă destul de mare, respectiv de 2,5 hectare. Rezervaţia peisagistică Cascada Pişoaia se află pe un prag stâncos de calcare cristaline de vârstă paleozoică, încadrată într-o pădure de fag şi arbori izolaţi de răşinoase. Căderea de apă se realizează de la aproximativ 18 m înălţime, cu un front de despletire a firului apei de 25 metri pe abruptul stâncos pe care se scurge. Formaţiunile calcaroase de tip travertinic depuse dea lungul timpului măresc spectaculozitatea zona. Apele din zonă sunt bogate în calcar, acoperă totul cu depuneri, şi dau naştere la numeroase formaţiuni calcaroase, unele chiar spectaculoase. Din aceste tufe calcaroase localnicii confecţionează cruci care pot fi văzute lângă biserici sau dea lungul drumurilor, sau taie cărămizi cu ajutorul cărora îşi împrejmuiesc casele.
In functie de disponibilitate, vizitam si Casa Memoriala Avram Iancu din Incesti. Casa Craiului Muntilor este o casă specific moțească/din 1801- cu acoperișul țuguiat și terminat cu 4 arcade semicirculare.Cuprinde obiecte personale ale lui Avram Iancu printre care: tunul, săbiile, fluiere și alte arme.În cadrul acestei expoziții se păstrează certificatele școlare ale lui Avram Iancu, documente referitoare la pregătirea și desfășurarea răscoalei, precum și Testamentul lui Iancu.Pe lângă toate acestea , se mai regăsesc: port populal specific moțesc , vase specifice, unelte cu, care se confecționau ciubere , tulnice sau donițe. Casa memorială a fost de curând renovată, cu această ocazie a fost amplasat în fața casei un bust al mareului erou național.
Intorsi la pensiune, ne pregatim pentru un pranz intarziat ( in jurul orei 16:00 ). Dupa servirea mesei, timp liber pentru odihna, plimbare sau relaxare la piscina pensiunii. Doritorii pot participa la jocuri de societate ( REMI, SAH, TABLE, JOC DE CARTI ) pe porunci 🙂
In jurul orei 23:30 vom pleca spre Biserica din sat sa luam LUMINA SFANTA, iar la intoarcere, gazdele ne vor intampina traditional cu oua rosii, cozonac, pasca si racituri.
Hristos a Inviat!
Dupa servirea micului dejun, timp liber pentru odihna, plimbari si relaxare….sau putem continua jocurile din seara precedenta 🙂
Pranz si cina festive, cu bucate traditionale de Paste cum numai in Apuseni gasim. Servim preparate delicioase, ne bucuram de muzica si dans…si pornim o petrecere de zile mari care va dura multe ore 🙂
Dupa servirea micului dejun, ne luam la revedere de la Albac si de la gazdele noastre.
In drum spre casa, scurta oprire in Alba Iulia. Poposim la Catedrala Încoronării , cu hramul Sfânta Treime. În curtea acestei biserici a avut loc în data de 15 octombrie 1922 ceremonia de încoronare a Regelui Ferdinand și a Reginei Maria ca suverani ai României Mari. După ce Miron Cristea, Patriarhul României, a ținut în catedrală o Liturghie solemnă și a sfințit coroanele regale gata pregătite, s-a trecut la ceremonia încoronării. Aceasta a avut loc în fața clopotniței, unde a fost amenajată o scenă îmbrăcată în pânză roșie, pe care era înălțat baldachinul încoronării, întrețesut cu brocart roșu și galben pe un fond alb. Încoronarea nu s-a făcut în catedrală deoarece Ferdinand, care era de religie catolică, nu a dorit să fie încoronat de un membru al Bisericii Ortodoxe. Astfel, Ferdinand și-a așezat singur pe cap Coroana de Oțel, după care a pus coroana de aur pe capul soției sale îngenunchiate.
Ajungem in Bucuresti si Oltenita in cursul serii, in functie de trafic.
Grup minim 25 persoane
Locurile in autocar se distribui incepand cu a DOUA bancheta in ordinea achitarii avansului sau integral a pachetului turistic.
Avans minim 1000 lei/ persoana.
Copiii cu varste de pana in 12 ani, platesc pret redus de 1150 Lei.
Acestea sunt obiectivele propuse spre vizitare. In functie de starea meteo de la momentul resptectiv aceste obiective pot fi atinse sau nu.
Excursia trebuie achitata integral inainte de plecare.
Programul acţiunii poate fi modificat de catre conducatorul de grup în funcţie de anumite situaţii speciale (fiind zile de Sarbatoare, obiectivele turistice cu intrare pot fi inchise ).
Persoanele care vor călători singure pot opta pentru Partaj în camera dublă, situatie în care agenția va aloca, în funcție de înscrierile existente sau ulterioare, o persoană pentru partaj fiecărui solicitant
Rezerva
Pentru moment nu exista o harta de afisat.