fbpx
  • In perioada:
  • Tip transport:
  • Distribuie oferta:
    Print Friendly, PDF & Email
  • Rezerva


PELERINAJ LA MANASTIRI CU HAR

NECHIT, GIURGENI, BISTRITA, BOGDANA

22-23 MARTIE
500 lei/persoana
* transfer din Oltenita + 40 lei/pers ( grup minim 20 persoane)


Star Holidays va invita intr-o frumoasa calatorie spirituala la Manastiri cu har.  Ne reculegem si gasim pace pentru sufletele noastre in lăcaşuri vechi de cult ,încărcate de istoria şi de rugăciunea celor care şi-au închinat viaţa lui Dumnezeu.

Intalnire cu grupul la Benzinaria Mol ( langa statia de metrou Timpuri Noi ) la ora 06.00

Ziua 1 – SAMBATA

Vizitam:

MANASTIREA GIURGENI

Așezământul monahal de la Giurgeni a fost înfiinţat în secolul al XVIII-lea, ca metoc al Episcopiei Romanului, pe o suprafață de teren dăruită de boierul Giurgiu. Călugării au construit mai întâi o mică bisericuţă din lemn şi câteva chilii. Fiind foarte milostiv, boierul Giurgiu a rânduit ca argaţii săi să ajute şi călugării din schit la muncile lor agricole. Unii dintre argaţi chiar s-au stabilit în jurul schitului şi şi-au făcut case. Aşa au apărut Giurgenii Boireşti şi, mai apoi, Giurgenii Mănăstireşti.
Cel mai de preț odor al mănăstirii este Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Giurgeni. Icoana a fost dăruită Mănăstirii Giurgeni, pe atunci așezământ de maici, în anul 1831, cu ocazia sărbătorii Schimbării la Faţă a Domnului (6 august). Încă de când a fost dăruită mănăstirii, icoana a început să săvârşească diferite minuni, astfel că mulţi credincioşi vin la Giurgeni să ceară ajutorul Maicii Domnului.
Printre obiectele de valoare se pot aminti: un epitaf din 21 aprilie 1903, donat de Domnul Mharzili – consilier al ţarului Rusiei din acea vreme –, dar și diferite icoane praznicale şi unele obiecte de cult (potire, cădelniţe, crucifixe).

MANASTIREA BISTRITA

Mănăstirea Bistriţa, printre cele mai mari din Moldova, îi are ctitori pe voievozii Muşatini, dintre care primul întemeietor a fost Alexandru cel Bun.Acesta a ridicat-o în 1402 pe locul unui fost schit, ca necropolă voievodală cu hramul Adormirea Maicii Domnului, pe care-l poartă şi astăzi. În acelaşi timp cu biserica, ctitorul a ridicat chiliile pentru călugări şi Casa Domnească. Sfântul Voievod Ştefan cel Mare a construit în 1498 clopotniţa şi un frumos paraclis, închinat Sfântului Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava. Paraclisul, pictat în tehnica frescă în acelaşi an, este remarcabil din punct de vedere iconografic şi artistic.Odorul cel mai de preț al moștenirii ctitorilor mușatini este Icoana Facatoare de Minuni a Sfintei Ana, cunoscută ca „cea mai vestită icoană procesională din țară în vremuri de secetă și întristare”.

Cazare si cina la hotel in Piatra Neamt.

Ziua 2 – DUMINICA

Mic dejun. Astazi poposim in 2 lacasuri sfinte, Manastirea Nechit si Manastirea Bogdana.

MANASTIREA NECHIT 

Asezamantul monahal de la Nechit este construit intr-o poiana din marginea de vest a satului Nechit, inconjurata de dealuri impadurite. Locul acesta a fost ales de catre sihastrul Nechita care s-a nevoit si rugat pe aceste plaiuri si de la care valea, muntele si paraul ce strajuiau locul lui de inchinaciune si-au luat numele. Prima constructie care a existat pe acest loc a fost o bisericuta de lemn cu hramul “Sf Nicolae” cunoscuta sub numele de “Sihastria lui Nechita” sau “Schitul Nechit”. Biserica este mentionata documentar ca ar fi existat pe valea paraului Nechit intre anii 1399 – 1419. De la inceputul sec al XIX –lea si pana in anul 1875, Schitul Nechit, a traversat o perioada de ruina si uitare, viata monahala fiind intretinuta prin osteneala celor trei calugari care ramasesera acolo. Prima biserica din zid a fost construita in anul 1875 si astfel, Schitul Nechit, a redevenit un asezamant monahal prosper.
În patrimoniul Mănăstirii Nechit se află două icoane făcătoare de minuni ale Maicii Domnului, papucul Sfântului Spiridon dar si un numar impresionant de Sfinte Moaste.

MANASTIREA BOGDANA

În comuna Ștefan cel Mare, din județul Bacău, se înalță o bijuterie istorică și spirituală, Mănăstirea Bogdana. Acest loc binecuvântat, situat pe Valea Trotușului- într-o zonă atât de cunoscută prin legendara întâmplare de la Borzeşti, din timpul copilăriei lui Ştefan cel Mare şi Sfânt- nu este doar o simplă mănăstire, ci și o fereastră deschisă către trecutul măreț al Moldovei. Cu rădăcini adânc înfipte în istorie, această mănăstire este o mărturie vie a credinței și a rezistenței în fața vremurilor tulburi.
Mănăstirea din localitatea Bogdana a fost ctitorită de marele logofăt Solomon Bârlădeanu la 1670, și a fost refăcută după 1755 de episcopul Ioanichie. Biserica a mai fost reparată în perioada 1932-1933. Zidită din piatră și cărămidă, cu ziduri de apărare și turn de coplotniță, cu biserica în plan treflat, a avut ca model necropola lui Ștefan cel Mare de la Putna. După cel de-al doilea Război Mondial, mănăstirea a cunoscut o viață intensă monahală, devenind una dintre cele mai mari mănăstiri a județului Bacău. Aici se află și o importantă colecție de cărți religioase și icoane vechi din secolele XVI-XVIII.
Ocrotirea Sfântului Ierarh Teodosie de la Brazi, care a fost un timp stareţ al mănăstirii Bogdana, a vegheat ca, în ciuda multelor greutăţi şi lovituri suportate peste veacuri, flacăra duhovnicească a acestei aşezări monahale să ardă vie şi astăzi.

Ajungem acasa in cursul serii, in functie de conditiile de trafic.

 

SERVICII INCLUSE:

  • Transport cu autocarul
  • Cazare 1 noapte la Hotel in Piatra Neamt ( mic dejun si cina inclus )
  • Ghid insotitor

 

SERVICII NEINCLUSE:

  • Cheltuieli personale
  • Cheltuieli cu mesele de pranz

 

NOTA

Imbarcare din Oltenita + 40 lei/persoana ( grup minim 18 persoane)
Locurile in autocar se distribui incepand cu a DOUA bancheta
SUPLIMENT LOCURI IN PRIMELE RANDURI ( LA CERERE) – 50 LEI/PERS ( 4 LOCURI DISPONIBILE)
Acestea sunt obiectivele propuse spre vizitare. In functie de starea meteo de la momentul resptectiv aceste obiective pot fi atinse sau nu.
Excursia trebuie achitata integral inainte de plecare.
Programul acţiunii poate fi modificat de catre conducatorul de grup în funcţie de anumite situaţii speciale

Rezerva

Pentru moment nu exista o harta de afisat.

SERVICII INCLUSE:

  • Transport cu autocarul
  • Cazare 1 noapte la Hotel in Piatra Neamt ( mic dejun si cina inclus )
  • Ghid insotitor

 

SERVICII NEINCLUSE:

  • Cheltuieli personale
  • Cheltuieli cu mesele de pranz

 

NOTA

  • Imbarcare din Oltenita + 40 lei/persoana ( grup minim 18 persoane)
  • Locurile in autocar se distribui incepand cu a DOUA bancheta
  • SUPLIMENT LOCURI IN PRIMELE RANDURI ( LA CERERE) – 50 LEI/PERS ( 4 LOCURI DISPONIBILE)
    Acestea sunt obiectivele propuse spre vizitare. In functie de starea meteo de la momentul resptectiv aceste obiective pot fi atinse sau nu.
    Excursia trebuie achitata integral inainte de plecare.
    Programul acţiunii poate fi modificat de catre conducatorul de grup în funcţie de anumite situaţii speciale