Plecari din Bucuresti si Oltenita
Intalnire cu grupul Star Holidays la ora 06.15 la Timpuri Noi ( Benzinaria Mol ).
Va invitam sa petrecem impreuna o zi incarcata de frumos, sa ne bucuram de natura , sa vizitam obiective istorice si spirituale unice…. iar la sfarsit savuram o masa copioasa, muzica live- formatie, dans si voie buna la celebrul Popas Ioana.
Vizitam
Documentele istorice atestă Mănăstirea Nămăieşti în anii 1503-1547, în hrisoavele domnitorilor Radu cel Mare şi Mircea Ciobanul. Biserica mănăstirii este considerată monument istoric din sec al XIV-lea. În biserica Mănăstirii Nămăieşti se află una din cele mai vechi icoane nu numai din România ci din întreaga creştinătate. Această icoană , punctul de referinţă al bisericii, considerată făcătoare de minuni, se presupune că a fost pictată de către Sfântul Apostol şi Evanghelist Luca. Tot legenda spune că biserica săpată în piatră ar data din perioada când creştinismul se propovăduia în taină , în grote, din perioada primilor daci creştinaţi.
Casa Memoriala George Toparceanu– Clădirea a aparținut socrilor poetului G. Topârceanu fiind donată în anul 1966 de către soția poetului, Victoria Topârceanu, pentru a se amenaja casa memorială a poetului[1]. A fost organizată în 1967 și reorganizată în 1979, fiind declarată ulterior monument istoric. În prezent, casa unde a locuit și a creat poetul, timp de 8 ani, adăpostește o expoziție memorială permanentă, cuprinzând exponate legate de viața și activitatea poetului (o parte a bibliotecii personale, scrisori adresate familiei și prietenilor, manuscrise, fotografii, arme de vânătoare, bastoane. La intrarea în micul parc, printre pomi, se găsește bustul poetului George Topârceanu, operă în bronz a sculptorului Marius Butunoiu, din 1973. Pe soclu sunt așternute ultimele versuri din „Balada morții”.
Mausoleul Eroilor de la Mateiaș, secție a Muzeului Municipal Câmpulung Muscel, este un monument istoric de importanță națională, dedicat eroilor căzuți în timpul Primului Război Mondial. A fost ridicat între anii 1928-1935, sub egida Societății „Cultul Eroilor”, după planurile arhitecților Dumitru Ionescu-Berechet și State Baloșin și adăpostește osemintele a peste 400 de soldați și ofițeri români. Complexul muzeal de la baza mausoleului a fost realizat între anii 1978-1984 și prezintă istoria luptelor purtate de Armata Română,| în toamna anului 1916, în zona Bran-Câmpulung.
In continuare, poposim la renumitul Popas Ioana, Popasul Veseliei din Romania.
Ne bucuram de un pranz festiv delicios cu Aperitive platouri reci/ Ciorbita Taraneasca/Friptura Mixed Grill cu garnitura/ Desert si bauturi ( vin, tuica, cafea, apa, suc ) si petrecere cu muzica live-formatie.
NOTA :
Numar minim de participanti 40 persoane
Locurile in autocar se distribuie incepand cu a doua bancheta
Daca nu se intruneste numarul minim de participanti pentru efectuarea excursiei cu autocarul, aceasta se poate efectua cu microbuz sau se reprogrameaza
Rezerva
Pentru moment nu exista o harta de afisat.