Intalnire la ora 06.15 la Timpuri Noi ( Benzinaria Mol ). Dupa imbarcare in autocarul StarBus plecam la ora 06:30.
Star Holidays va invita intr-o calatorie inedita si relaxanta, cu parfum de Liliac. Ne bucuram de natura si de Raiul de la Ponoarele ( Padurea de Liliac ). Vizitam obiective turistice interesante si de incarcam cu energie pozitiva.
Primul obiectiv in programul nostru este Manastirea Tismana. Manastirea este „cea mai veche si mai mareata dintre manastirile de peste Olt” (cum a numit-o Grigore Alexandrescu), „maret cuib al Basarabilor” (cum a socotit-o George Cosbuc), „o lume de inchipuiri, de basme” (cum a deslusit-o Alexandru Vlahuta), “fara seaman nici in aceasta tara, nici in alta, prin frumusetea locului si a asezarii, prin multimea apelor sale si intarirea naturala pe care o are, ajutata si de ocrotirea zidurilor sale inconjuratoare” (cum a descris-o celebrul calator Paul de Alep – arhidiaconul si insotitorul Patriarhului Macarie al Antiohiei in calatoria din 1657).
In continuare, poposim in Pădurea de liliac de la Ponoarele – rezervaţie botanică cu o suprafaţă de 20 ha, declarată monument natural de interes naţional şi cea mai mare din ţară. Pădurea poate fi admirată în deplinătatea frumuseţii sale, mai ales la începutul lunii mai, când devine un adevărat covor de flori de liliac şi frăsinică, un parfum îmbietor. Ne bucuram si noi de frumusetea si de miresmele acestei flori incantatoare , dar si de natura inconjuratoare.
Vizitam si Podul lui Dumnezeu, cel mai mare pasaj natural din România, al doilea din întregul continent și singurul din lume deschis traficului rutier. Podul este o arcadă de calcar, de 4 m grosime, cu o lungime de cca 60 de metri, o deschidere de 27 de metri, şi o lăţime de 9,7 metri. Privit din partea opusă, dinspre Valea Turcului, podul se arată ca un arc uriaş, pe sub care se admiră Dealul Peşterii.
Cazare si cina la pensiune /hotel zona Tag Jiu
Dupa servirea micului dejun, ne luam La revedere de la gazdele noastre si vizitam Muzeul Arhitecturii Populare de la Curtisoara. Muzeul în aer liber cuprinde monumente de arhitectură și tehnică populară din Gorj. Pe lângă cula Cornoiu (secolul al XVIII-lea) au fost aduse și remontate biserica din zid Sf. Ioan Botezătorul (1820), construcții țărănești din lemn (case, pivnițe, pătule, instalații tehnice populare din secolele XVIII – XIX) cu mobilier țărănesc, piese de port, țesături, unelte, ceramică, crestături în lemn. Cea mai veche casă expusă, ridicată cu peste 200 de ani în urmă, este Casa Popii Udriște, din satul Olari, ce datează din 1802. Muzeul expune și două biserici: prima o ctitorie a Bălașei Cornoiu de la 1821 cu hramul Sf. Ioan Botezătorul, iar a doua, aparținând familiei Tătărescu, care au fost strămutate în anul 2002 de la Poiana Rovinari, precum și fântâna Sf. Arhangheli (1896).
In continuare, ne bucuram de o frumoasa plimbare in natura in Cheile Sohodolului. Cheile reprezinta unul dintre cele mai impresionante peisaje carstice din Romania, peisaj intins pe aproximativ 12 kilometri in interiorul Muntilor Vâlcan, intre localitatea Runcu si Poiana Contului. Sunt cunoscute si pentru faptul ca aici s-au filmat numeroase scene din filmul Trandafirul Galben, avandu-l in centrul actiunii pe ineditul personaj Margelatu.Este o zonă de chei săpate în calcare cretacice de apele pârâului Sohodol, cu forme diversificate de relief (doline, canioane, lapiezuri, avene, peșteri, abrupruri stâncoase), cu floră și faună specifică Meridionalilor, totul la superlativ.
Sosim in Bucuresti in cursul serii.
SERVICII INCLUSE:
SERVICII NEINCLUSE:
NOTA:
Acestea sunt obiectivele propuse spre vizitare. In functie de starea meteo de la momentul resptectiv aceste obiective pot fi atinse sau nu.
Excursia trebuie achitata integral inainte de plecare.
Programul acţiunii poate fi modificat de catre conducatorul de grup în funcţie de anumite situaţii speciale.
Pentru moment nu exista o harta de afisat.
SERVICII INCLUSE:
SERVICII NEINCLUSE:
NOTA:
Acestea sunt obiectivele propuse spre vizitare. In functie de starea meteo de la momentul resptectiv aceste obiective pot fi atinse sau nu.
Excursia trebuie achitata integral inainte de plecare.
Programul acţiunii poate fi modificat de catre conducatorul de grup în funcţie de anumite situaţii speciale.